ホーム / 獨協医科大学 / お知らせ / 本学とカリフォルニア大学サンディエゴ校(UCSD)との学術交流協定を更新しました。

入学試験合格者発表 専用サイト

入試のご案内

ご支援のお願い

公的研究費の不正使用防止に向けた取り組み

本学は、2007(平成19)年1月1日にカリフォルニア大学サンディエゴ校(UCSD)との学術交流協定(Memorandum of Understanding:MOU)を締結いたしております。この度、その更新のため調印式が執り行われました。調印式はUCSDにおいて、UCSD医学部長:David Brenner博士、本年度よりMoores Cancer Centerの患者・家族サポート部門(Patient and Family Support Services : PFSS)の責任者に就任されたTiamson-Kassab博士出席の下、挙行されました。

UCSDには、特に医学部海外研修を通じて、本学の学生諸君がご指導いただいております。また、UCSD教員が本学で講義を実施する等、相互交流を盛んに行っております。それ故、この度、UCSDとのMOU更新を継続することができましたことは、本学の国際学術交流面からも大変意義のあるものであります。

Renewal and Exchange of the MOU between the University of California, San Diego and Dokkyo Medical University
 Earlier this year, the President of Dokkyo Medical University, Professor Inaba M.D. and the University of California, San Diego Medical School’s Dean, Dr. David Brenner M.D., renewed the Memorandum of Understanding (MOU) that exists between our institutions for a further three years. The Overseas Training Program Committee at Dokkyo Medical University (DMU) chose nine 5th year students to take part in an observation that is annually hosted by Moores Cancer Center, which is part of the University of California, San Diego (UCSD). Dr. Tiamson-Kassab is the new director of the Patient and Family Support Services (PFSS) at Moores Cancer Center and during this year’s observation to San Diego a small ceremony took place where both Dr. Tiamson-Kassab representing UCSD, and Mr. W. Hassett, on behalf of President Inaba M.D., exchanged the new MOUs. The original MOU was established in 2007, its aim is to promote the collaboration and educational opportunities between our two institutions.

The exchange of the MOUs with Dr. Tiamson-Kassab representing UCSD and the OTP Supervisor,

William Hassett representing DMU.

(Tiamson-Kassab 博士との間でMOU を交換)

Student's Certificate of Completion Presentation along with Dr. Tiamson-Kassab and W.Hassett with MOUs

(研修学生の修了証交付とMOU交換)

William Hassett